Zatvori
Poslovni Puls
26/11/2014

Air Serbia će povezati Split i New York?

Dok “Croatia Airlines” spava poslovnim zimskim snom, kompanija “Air Serbia” žestoko cilja na hrvatsko tržište, ali i još dalje, preko oceana...

Kako se doznaje, vlasnici beogradske tvrtke, svjetski aviodiv “Etihad Airways” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, razmatra mogućnost da se u drugoj polovini 2015. godine uvede avionska linija Split - New York, ali preko Beograda, piše Slobodna.

U upravi srbijanske kompanije za sada ne žele o tome previše govoriti. Očekivano, treba razmotriti sve računice takvog interkontinentalnog pothvata, ali i prije prvog leta dobiti sve potrebne dozvole zrakoplovnih vlasti SAD-a.

Zrakoplovi s beogradskog Surčina od ljeta iduće godine letjet će svakodnevno prema Resniku, Dubrovniku i Puli, a dvaput dnevno i za Zagreb.Srbija je, inače, dobila dozvolu za izravne letove do sjevernoameričkog kontinenta od druge polovine 2015. godine. Međutim, linije do gradova u SAD-u moraju pričekati i dodatne procjene američkih vlasti.

Prvi korak prema direktnim letovima za SAD poslije 20 godina ne znači da je to kraj posla. Kompanije i zračne luke s kojih bi polijetali zrakoplovi, u ovom slučaju Split i Beograd, prolaze dodatne provjere.Čeka se i zeleno svjetlo američkog ministarstva prijevoza, koje procjenjuje ekonomsku opravdanost, ali i eventualni sukob interesa s kompanijama iz SAD-a.

Zadnji korak je potvrda za zrakoplove koji moraju ispunjavati uvjete za prekooceanske letove, ali budući da vlasnik “Air Serbije” raspolaže s ozbiljnim kapitalom, to neće biti ni najmanji problem.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram