Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2014

Mađarska kao u Monty Pythonu: Uveden porez na sapun te superporeze na čips, reklame...

Mađarski parlament usvojio je novi niz neizravnih poreza koji se odnose na strane tvrtke, ali i sve vidove svakodnevnog života, uz brojne specijalne poreze uvedene od 2010...

Izglasani su novi porez na sapun i proširenje poreza na čips, dok je super porez na prihode koje mediji ostvaruju od reklama, doživljen kao napad na privatni kanal RTL Klub, kojem je stopa prešla s 40 na 50 posto, prenosi HRT.

Dan nakon novog prosvjeda protiv vlade u Budimpešti, fiskalni paket je usvojen sa 128 glasova za prema 30 protiv, u parlamentu u kojem uvjerljivo dominira konzervativna stranka Fidesz populističkog premijera Viktora Orbana. Protiv su bili zastupnici stranke krajnje desnice Jobbik i ekolozi LMP. Oporba nije sudjelovala u glasanju.

Grupa RTL, podružnica njemačkog medijskog diva Bertelsmanna, jedina u Mađarskoj na koju se odnosi najviši super-porez na medije prošlog mjeseca je uložila priziv Europskoj komisiji, ocijenivši da je taj porez diskriminatoran i prijeti medijskom pluralizmu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram