Zatvori
Poslovni Puls
10/11/2014

Britanci i iduće godine stižu u Hrvatsku na godišnje odmore

U Londonu je završen svjetski sajam turizma WTM - uz Berlinski - to je najveći svjetski susret ponude i potražnje u turizmu. Procjenjuje se da je oko 50 tisuća profesionalaca sklopilo poslove vrijedne 2 milijarde funti. Britanci bi iduće godine mogli više putovati, a procjenjuje se da će više i trošiti. BDP im je porastao neočekivanih 3 posto, ojačala je vrijednost funte. Za iduću godinu najavljeno je sedam novih aviolinija...

Pojedine agencije planiraju nam dovesti čak 150 posto više gostiju. Pobjednik Mediterana je Grčka. Ulični nemiri su prestali pa ove godine bilježe čak 30 posto više turista! No, ako Grke pitate, razlog rastu je nešto drugo - Grčka nudi odličan omjer vrijednosti za novac.

Hrvatski turistički djelatnici sve adute stavljaju na cjelogodišnju turističku ponudu, s naglaskom na kulturi, gastronomiji, festivalima. 'Od svjetskih medijskih kuća poput BBC-ja i CNN-a dobili smo pozitivne povratne informacije kako je program vrlo jasan i kako na neki način Hrvatska prednjači u tome', izjavio je ministar turizma Darko Lonrencin, javlja HRT.

I iduće godine možemo očekivati dvoznamenkasti rast broja gostiju s britanskog tržišta. Hrvatske turističke djelatnike pritom najviše veseli interes za odmorima u pred i posezoni. A tad su nam gosti najpotrebniji. Osobito kad znamo da smo izgubili važan udio ruskog tržišta, te da nam sada s britanskog dolaze najrastrošniji gosti. Britanci naime u Hrvatskoj ostavljaju 127 eura na dan.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram