Zatvori
Poslovni Puls
05/11/2014

Hrvatske tvrtke u utrci za preuzimanje najvećeg slovenskog pekara

Desetak investitora, među njima i više hrvatskih, predalo je neobvezujuće ponude za kupnju 52 posto dionica ljubljanskog "Žita", najvećeg slovenskog proizvođača kruha, peciva i slastica...

Konzorcij vlasnika, među kojima je i Slovenski državni holding (SDH), za sada ne želi komentirati prispjele ponude, a odluka o tome koji će zainteresirani investitori biti pozvani da izvrše dubinski pregled tvrtke i predaju obvezujuće ponude bit će poznata idućeg tjedna, objavio je u utorak ljubljanski dnevni list "Dnevnik" u svom poslovnom prilogu.

List navodi da se u preuzimanju "Žita" pokušavaju povezati Franck Milana Artukovića, Čakovečki mlinovi Stjepana Varge, Mlinar Mete Škoje te Kandit poduzetnika iz BiH Mirka Grubešića. Među najzainteresiranijim potencijalnim kupcima su i Podravka te Granolio Hrvoja Filipovića, ali i češka skupina Agrofert Group 731.

List dodaje da je bez obzira na postupak prodaje Žita još uvijek aktualna i ideja njegove uprave da konsolidira svoje poslovne aktivnosti kupnjom Pekarne Grosuplje koja je u vlasništvu Mercatora, ali i kupnjom programa smrznutog tijesta koje žele prodati Ledo i Frikom, tvrtke u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram