Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2014

Grčić: Hrvatska je sve konkurentnija u globalnim razmjerima

"Kroz predstečajne nagodbe unaprijedili smo rješavanje nelikvidnosti. Sad se mjerimo prema najboljima i pomaknuli smo se prema gore." Izjavio je to potpredsjednik Vlade Branko Grčić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada". ..

Grčić je tako komentirao novo izvješće Svjetske banke "Doing Bussines" prema kojemu je Hrvatska zauzela 65. mjesto između 189 zemalja svijeta, što predstavlja napredak u odnosu na lani. "Sada smo u prvoj trećini od ukupnog broja zemalja od 189 po lakoći poslovanja u svijetu, što ne izgleda tako loše", rekao je Grčić.

Komentirajući deficit Grčić je kazao kako je "problem prihodovna strana i nepredviđeni troškovi poput onih za poplave".

"U pripremi proračuna za 2015. koncentriramo se na dubinsko snimanje rashodovne strane. Rebalans će donijeti deficit između 15 i 16 milijardi kuna, što je 4,8% na razini centralne države, a deficit opće države ovisit će o deficitu lokalne samouprave. Stopa gospodarskog rasta bit će 0,5%, a za 2015. prognoziramo gospodarski oporavak", dodao je.

Istaknuo je kako se rebalansom neće dirati u prava branitelja. O rastrošnosti ministra koju je otkrio nalaz državne revizije Grčić je kazao kako se mora voditi računa o svakoj kuni.

"Odvajanje iz riznice pitanje je likvidnosti. Novac iz HZZO-a čuvat će se u HNB-u jer je to neovisna institucija", naglasio je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram