Zatvori
Poslovni Puls
24/10/2014

Plaće u dm-u i dalje najviše u hrvatskoj maloprodaji

Maloprodajni lanac dm danas je predstavio poslovne rezultate kojima je osamnaestu godinu za redom potvrdio lidersku poziciju na tržištu drogerijskih proizvoda. U poslovnoj godini 2013./2014. dm je u Hrvatskoj ostvario ukupan promet u iznosu od 1,97 milijardi kuna što je porast od 0,48 %, priopćeno je iz te tvrtke...

„U protekloj poslovnoj godini investirali smo 39,7 milijuna kuna u otvaranje i modernizaciju naših prodavaonica te otvorili 72 nova radna mjesta“, naglasio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

Prema rezultatima istraživanja agencije Ipsos Puls kupci su u najvećoj mjeri lojalni dm-u zbog izvrsne kvalitete i cijene dm robne marke. U protekloj poslovnoj godini udio robne marke u ukupnom prometu iznosio je 26 %.

Drugi najčešći razlog lojalnosti kupaca je dobar odnos dm-a prema zaposlenicima što su prepoznali i ispitanici u istraživanju portala Moj posao. Petu godinu zaredom dm je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj. Presudni faktori odabira su harmonični odnosi na radnom mjestu, visina plaće i dodatne pogodnosti te sigurnost radnog mjesta. Uz prosječnu plaću u prodavaonicama od 8.528 kuna dm djelatnike potiče na profesionalno usavršavanje. U protekloj poslovnoj godini dm je organizirao 67 seminara, edukacija i radionica za djelatnike.

Na predstavljanju poslovnih rezultata članovi Uprave dm-a osvrnuli su se na suradnju s hrvatskim dobavljačima. Od ukupnog broja dobavljača dm-a četvrtina su hrvatski dobavljači s isključivo hrvatskim proizvodima. Devet hrvatskih dobavljača odabrano je na dm-ovom natječaju „...jer najbolje dolazi iz prirode!“ za obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.

dm u Hrvatskoj čini 1.295 djelatnika u 154 prodavaonice u 60 gradova. U sljedećoj poslovnoj godini cilj dm-a je poslovati u 160 prodavaonica i investirati dodatnih 50 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram