Zatvori
Poslovni Puls
13/10/2014

KRAŠ započeo s izvozom slatkiša u Južnu Koreju i Japan

Konditorska industrija Kraš početkom listopada započela je s izvozom svojih slatkiša u Južnu Koreju, a u pripremi je i druga pošiljka za Japan, izvijestili su danas iz te zagrebačke kompanije...

Kako se navodi u priopćenju, na policama korejskih trgovina naći će se tako Kiki i gumeni bomboni, dok je za Japan u pripremi već druga pošiljka Kraševih napolitanki.

Otvaranje novih tržišta rezultat je dugoročnih pregovora i suradnje s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspostavljenih kontakata na svjetskim sajmovima, ističu iz te kompanije.

„Kraš danas blizu 50 posto svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima, među kojima su i zemlje regije, Europske unije i prekomorja. Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta. Izvoz na njih je već u prvih devet mjeseci povećan za 12 posto, dok je ukupni izvoz povećan za 5,5 posto. U prošloj godini započeli smo s izvozom na tržišta sjeverne Afrike, pa je i ovaj posljednji, izvoz u Koreju i Japan nastavak nastojanja za nalaženjem pozicija na novim, propulzivnim tržištima na kojima se navike potrošača ubrzano mijenjaju", istaknuo je Damir Bulić, predsjednik Uprave Kraša.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram