Zatvori
Poslovni Puls
06/10/2014

Slovenska gospodarska komora ima 60 zaposlenih, a HGK 456!

U emisiji HR-a "Poslovni tjedan" Hrvatskog radija, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako izrada novog zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) nije vezana uz trenutačno vodstvo HGK, dok predsjednik HGK Luka Burilović smatra kako se radi o političkom obračunu. Ukratko, ponovo su iznijeti stavovi koji se već neko vrijeme provlače po medijima...

"U tijeku je izrada novoga zakona, što koordiniraju ministarstva gospodarstva te poduzetništva i obrta. I to je sve. Želimo povećati transparentnost, članicama HKG omogućiti bolju participaciju, omogućiti poduzetnicima da izaberu žele li koristiti usluge komore. Ukratko: napraviti novi start. Sve to nema veze s Burilovićem već sa sustavom Komore", rekao je ministar Maras na početku razgovora.

"Kad sam vidio nacrt zakona za HGK, moram reći da sam se ponadao kako je riječ o nespretno sročenom prijedlogu. Zamislite, treba mijenjati zakon da bi se promijenio jedan čovjek. Na djelu je zloupotreba politike jer u HGK kritiziramo rad Vlade. No nećemo dopustiti uplitanje politike u rad ove institucije", odgovorio je Luka Burilović.

"Naveo je kako 96 posto članica plaća 42 kune mjesečno, kako je smanjen broj zaposlenih, a od dolaska novog rukovodstva i troškovi za desetke milijuna kuna godišnje. To što navodi ministar Maras je smiješno: pa zar će plaćanje 42 kune pridonijeti rasterećenju gospodarstva?!", upitao se Burilović.

"Govorim o temeljitim reformama koje treba učiniti u HGK. Smanjenje zaposlenih je, naravno, u redu, ali HGK ima 600 zaposlenih, a npr. slovenska komora 60. Nadalje, nema srednjih ni malih tvrtki u Komori, a moraju plaćati članstvo. Želimo provesti onošto pokazuju ankete", rekao je Maras.

"Sada je 456 ljudi u Komori, a što se tiče slovenske komore - ona se nakon eksperimenta pokušava vratiti na prijašnji model", odgovorio je Burilović.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram