Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2014

Najavljena velika rasprodaja državnog zemljišta

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je u rujnu sedam javnih poziva za zakup zemljišta u vlasništvu države ukupne površine od 1.054,54 hektara (ha), izvijestili su danas iz te agencije...

Najviše javnih poziva raspisano je na području Vukovarsko-srijemske županije, tri poziva - općina Nijemci 350 hektara, općina Jarmina 175,6 hektara i općina Štitari 30,7 hektara. Po jedan javni poziv raspisan je u Virovitičko-podravskoj, Sisačko-moslavačkoj, Požeško-slavonskoj i Zagrebačkoj županiji.

Zakup za poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu daje se za poljoprivrednu proizvodnju na 50 godina, a na javni se poziv može javiti fizička ili pravna osoba koja je do isteka roka za podnošenje ponuda platila sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu.

Sudionik javnog poziva ostvaruje pravo prvenstva za zakup za poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu na temelju najvišeg zbroja bodova od mogućih 100, i to do 60 bodova za gospodarski program, 20 bodova ako je dosadašnji posjednik u mirnom posjedu na temelju valjano provedenog natječaja te do 20 bodova za visinu ponuđene zakupnine, proporcionalno u rasponu od početne do dvostruke početne zakupnine.

Ako je više osoba izjednačeno po broju bodova i ponuđenoj zakupnini, najpovoljniji ponuditelj utvrdit će se javnim nadmetanjem, prensoi HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram