Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2014

Evo koliko ste mogli zaraditi da ste ulagali kao Nenad Bakić

Jedan od najpoznatijih hrvatskih ulagača, Nenad Bakić, na svom je blogu ponudio zanimljiv izračun rasta vrijednosti nekih dionica u njegovom dioničkom portfelju...

Bakić se na svom blogu Eclectica prisjetio prvog objavljenog članka prije više od 5 godina, ali i dionica za koje je tada bio uvjeren da će donijeti dobar povrat na ulaganje. I zaista - čini se kako je Bakić ostvario impresivan ulagački profit.

Dionica Đuro Đakovića od tada je zabilježila rast od 26 posto, dionica Adrisa 172 posto, Vira 61 posto, Valamara (KORF) nevjerojatnih 976 posto, a Končara 291 posto.

Bakić je imao i jedan "promašaj" - dionicu Petrokemije koja je u posljednjih 5 i pol godina zabilježila pad od 55 posto.

"Kako je to moguće, da gospodarstvo toliko tone, i na tako ružan način, a mnogim su dionicama cijene tako brutalno porasle? Pa zato jer su te cijene bile bez-vezne, bez veze s postojećim fundamentima tih tvrtki", objasnio je Bakić.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram