Zatvori
Poslovni Puls
18/09/2014

EBRD Atlantic Grupi odobrio kreditnu liniju u vrijednosti od 10 mil. eura

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Atlantic Grupa potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji u vrijednosti od 10 milijuna eura, stoji u priopćenju te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi...

Iznos je namijenjen ulaganju u izgradnju i opremanje suvremene tvornice za proizvodnju proteinskih pločica u Novoj Gradišci. Preostali iznos od 6 milijuna eura do ukupne vrijednosti investicije financira se iz vlastitih sredstava kompanije.

„Od ove investicije očekujemo da osigura dugoročan doprinos održivom razvoju i konkurentnosti kompanije, zahvaljujući lokalnoj proizvodnji, unapređenju fleksibilnosti i poboljšanim maržama. S Atlantic Grupom već niz godina imamo partnerski odnos i uvjereni smo da će ovaj projekt biti još jedan uspješan primjer naše suradnje“, komentirao je Miljan Ždrale, prvi čovjek EBRD-ova poljoprivrednog sektora za središnju i jugoistočnu Europu.

„Ulaganje u tvornicu energetskih pločica u Novoj Gradišci svakako predstavlja nastavak uspješne suradnje s EBRD-om kao središnjom europskom razvojnom financijskom institucijom, koja na ovom projektu upravo egzemplarno pokazuje ne samo svoju ulagačku, nego primarno razvojnu dimenziju. Nova tvornica stvara novu vrijednost na najizravniji način - izgradnjom, proizvodnjom, zapošljavanjem te u konačnici izvozom na svjetsko tržište“, objasnio je Zoran Stanković, potpredsjednik za Financije i IT u Atlantic Grupi.

Atlantic Grupa je ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane započela u rujnu 2013. godine, potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 16 milijuna eura koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta.

Prema planu aktivnosti izgradnja je počela u travnju 2014. godine, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015. Novi proizvodni pogoni projektirani su u skladu s najvišim standardima prehrambene proizvodnje i predstavljaju ulaganje u daljnji razvoj segmenta sportske prehrane, ali i širi razvoj u srodnim područjima asortimana Atlantic Grupe u regiji JI Europe.

'Atlantic Grupa je vodeći europski proizvođač sportske i aktivne prehrane pod brendom Multipower, a najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) te u Rogaškoj Slatini (napitci), dok su se energetske pločice proizvodile ugovorno kod treće strane. U skladu sa strateškim određenjem konsolidacije vlastite proizvodnje s ciljem maksimalnog korištenja unutarnjih sinergija sustava, energetske pločice će se po završetku investicije u novu tvornicu nadalje proizvoditi vlastitim kapacitetima', stoji u priopćenju Atlantic Grupe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram