Zatvori
Poslovni Puls
09/09/2014

Ipak ništa od Podravkinog preuzimanja Leda?

Ivica Todorić odustao je od prodaje Leda koprivničkoj Podravci, javlja Podravski list. Informacija da su pregovori prije desetak dana naprasno prekinuti Podravskom listu potvrđena je ovih dana iz više neovisnih i dobro upućenih izvora...

O razlozima prekida pregovora i Agrokorova odustajanja od prodaje obiteljskog zlata, najjače regionalne tvornice sladoleda, zasad se samo nagađa. No najbliže istini čini se spekulacija iz zagrebačkih investitorskih krugova da su Ivicu Todorića na odustajanje prisilili strani kreditori koji ga prate u preuzimanju slovenskog Mercatora. Navodno se, piše Podravski list, Todorić u tom financijskom megadealu obvezao do 2016. prvi put izlistati i dio koncerna Agrokor na nekoj stranoj burzi, vjerojatno londonskoj.

Zbog planiranog IPO-a (inicijalne javne ponude) dionica Agrokora, Todoriću je vjerojatno sugerirano da prije toga ne rasprodaje najvrednije tvrtke iz portfelja koncerna.

U koprivničkim krugovima se pak priča da je Todorić Podravci želio samo privremeno prepustiti Ledo uz mogućnost ponovnog otkupa za četiri godine. Na to, navodno, šef Podravke Zvonimir Mršić, nije želio pristati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram