Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2014

Agrokorov Vupik objavio poziv na dokapitalizaciju tešku 200 mil. kuna

Vukovarski Vupik u većinskom vlasništvu Todorićevog Agrokora objavio je danas poziv svim postojećim dioničarima za iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku dokapitalizacije tog poljoprivrednog kombinata...

Pretpostavljena cijena dionice je 90 kuna, dok je minimalni iznos koji tvrtka želi prikupiti, i bez kojeg se neće ići u dokapitalizaciju 200 milijuna kuna.

Kako se navodi u pozivu "svaki postojeći dioničar Društva, kao potencijalni ulagatelj, može iskazati svoj interes za povećanje temeljnog kapitala društva. U tom slučaju će se dioničaru dati pravo na upis novih dionica u visini iznosa koju dioničar iskaže u svojoj namjeri, koji može biti jednak, manji ili veći od dosadašnje sudjelovanja u temeljnom kapitalu Društva, pri čemu će dioničaru, ukoliko iskaže takav interes, biti zagarantirano pravo na upis dionica razmjerno njegovom dosadašnjem sudjelovanju u vlasničkoj strukturi…"

Todorićev Agrokor trenutno posjeduje 55,76 posto dionica Vupika. Zadnja cijena dionice na Zagrebačkoj burzi je oko 86,00 kuna.

Jedan od većih dioničara Vupika je Nenad Bakić koji drži 3,9 posto dionice te tvrtke.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram