Zatvori
Poslovni Puls
13/08/2014

Rusi preuzimaju talijanski "Roberto Cavalli"

VTB Capital, investicijski odjel ruske bankarske grupe VTB, pregovara o kupovini kontrolnog paketa dionica talijanske modne kuće "Roberto Cavalli"...

To je objavio časopis Women's Wear Daily pozivajući se na neimenovane izvore. Informaciju je, na osnovu vlastitih izvora, potvrdio ruski list Vedomosti.

Prema medijima, VTB Capital namjerava preuzeti 60 posto kompanije dizajnera Roberta Cavallija. Iznos transakcije mogao bi dostići više od 667 milijuna dolara, a cijela modna kuća na osnovu sporazuma može biti procijenjena na 1,1 milijardu dolara.

U svibnju ove godine Financial Times pisao je da 73-godišnji kreator pregovara o prodaji kontrole u svojoj kompaniji s investicijskim fondom Investcorp.

Prema informaciji britanskog lista, Cavalli je planirao prodati paket dionica za 450 milijuna funti (755 milijuna dolara) za cijelu modnu kuću. To je 15 puta više nego EBITDA (zarada prije plaćanja poreza, troškova amortizacije i kamata za kredite) kompanije. Prije toga, Cavalli je pregovarao s fondom Permira. Kako je naveo FT, oni su razgovarali o prodaji dionica po 460 milijuna funti za cijelu kompaniju, uključujući i dug.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram