Zatvori
Poslovni Puls
04/08/2014

Ljubo Jurčić: Hrvatska ipak nije tako blizu bankrotu

Prema ljestvici financijskog magazina Euromoney, iako Hrvatska nije svrstana u skupinu zemalja najugroženijih od bankrota, ubrzano joj se približava...

Naime, peta je na popisu zemalja prema rastu rizika, a koliko su im procjene realne - pokazao je prošlotjedni bankrot Argentine, koji su najavili. Ključni razlog bankrota neke zemlje ponajprije je pretjerano zaduživanje u stranoj valuti i neodgovorna fiskalna politika.

No, Ljubo Jurčić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu ipak smatra kako smo od toga još daleko, te dodaje da bi Hrvatska mogla izbjeći bankrot i da financiranje svojih deficita prebaci sa stranih valuta na domaću.

"Možemo biti na 5. ili na 15. mjestu, ali još mi imamo vlastitih resursa i nekih osnova stabilnosti kao što je poljoprivreda, turizam s jedne strane, s druge strane siva ekonomija. Tako da bili na 5. ili na 10. mjestu, bankrot Hrvatske nije blizu", ističe Jurčić, piše HRT.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram