Zatvori
Poslovni Puls
04/08/2014

Coca-Cola priznala da ima problema s viškom kalorija

"Ponekad poslijepodne popijem Coke Zero, ali nikada još jednu običnu jer imaju previše kalorija. To je moj dnevni režim", rekao je predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, piše Businessweek...

Ova je informacija očekivano odjeknula u medijima diljem SAD-a jer ovo je drugi puta da se neki čelni čovjek ove tvrtke osvrnuo na zdravstvene probleme koje njihov proizvod izaziva.

Podsjetimo, čelnik kompanije za Europu, James Quincey, prošle je godine priznao da Cola uzrokuje pretilost, ali tek nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima čak šest kocki šećera.

Međutim, sve ovo ne bi trebalo biti preveliko iznenađenje jer tvrtka se već neko vrijeme bori s osjetnim padom prodaje pa je vjerojatno riječ i o postepenom mijenjaju imidža i hvatanju u koštac s problemima koje očito ne mogu zaobići pukim nijekanjem štetnosti.

Douglas je iz tog razloga otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koje njihovi sokovi izazivaju, ali u isto vrijeme osvrnuo se i na zabrinutost vezanu za aspartam rekavši kako je riječ o "najobičnijim internetskim glasinama".

Rješenje tvrtke je - vratiti se manjim pakiranjima koja će izazvati manje krivnje kod kupaca.

Izvor: Businessweek/Index.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram