Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2014

Veliko tursko ulaganje u hrvatski zdravstveni turizam

Nedovršenom Medicinskom centru “Analiza” u Dugopolju, nakon višegodišnjeg zastoja, konačno se udahnjuje novi život. Viziju vlasnika, splitskog farmaceuta Marina Bosotine ostvarit će partner iz Turske, moćna korporacija “Alvimedica” iz Istanbula koja je upravo počela realizaciju investicije teške nekoliko milijuna eura...

Prema planu, za stotinjak dana bit će napravljen i stavljen u funkciju objekt vrhunske kategorije, koji će Split pozicionirati kao bitnu destinaciju na medicinskoj karti svijeta.

Točni podaci o cijelom poslu nisu zasad poznati jer novi vlasnici tek planiraju napraviti službenu prezentaciju, a dojučerašnji vlasnik je odsutan. Zna se tek da su Turci kupili tvrku “Chrono” i da je Bosotina kao manjinski vlasnik ostao u svojstvu jednog od tri člana uprave. Prema neslužbenim podacima, Poliklinika “Analiza” nastavit će rad u Splitu, a objekt u Dugopolju koji ima raspoloživih 11.000 četvornih metara pretvorit će se u ekskluzivnu kliniku za bolesti srca, piše Slobodna Dalmacija.

“Alvimedica Heart Center”. Bit će to ime za jedinstvenu trening-bolnicu koja će pružati najnaprednije tehnološke usluge u dijagnostici i liječenju najsloženijih kardioloških bolesti, što će je činiti uistinu jedinstvenim središtem za bolesti srca. Liječnici iz cijelog svijeta tu će dolaziti na stjecanje teorijskog obrazovanja, praktičnu obuku i trening na živim slučajevima, a sve pod nadzorom renomiranih svjetskih liječnika.

“Alvimedica Heart Centar” bit će bolnica s 54 kreveta u luksuznim apartmanima, dvije operacijske dvorane, dva laboratorija za katetere i hibridnim operacijskim teatrom, što se ističe kao posebna vrijednost.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram