Zatvori
Poslovni Puls
14/05/2014

Španjolski avioprijevoznik Vueling povezuje Hrvatsku s Rimom

Španjolska low cost zračna kompanija Vueling predstavila je nove izravne letove kojima će otvoriti sezonu 2014. te će tako letjeti iz Rima za Dubrovnik, Split, Zadar i Zagreb, izvijestili su danas iz Hrvatske turističke zajednice...

Prepoznavši potencijal hrvatske turističke ponude, Vueling je odlučio uvesti četiri nove linije. Tako će Rim biti povezan s Dubrovnikom izravnim linijama i to šest puta tjedno u razdoblju od 7. lipnja do 16. rujna, Split također šest puta tjedno od 30. svibnja do 16. rujna, Zadar jednom tjedno od 26. lipnja do 14. rujna, a Zagreb dva puta tjedno od 26. lipnja do 14. rujna ove godine.

Hrvatska će cjenovno primamljivim letovima biti lakše dostupna gostima iz srednje i južne Italije, navode iz HTZ-a najavljujući kako početkom lipnja predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Milanu u suradnji s Glavnim uredom planira pojačati promotivne aktivnosti u Rimu i široj regiji. Od jačanja zračne povezanosti očekuje se povećanje broja dolazaka gostiju s talijanskoga tržišta.

U prva četiri mjeseca ove godine ostvareno je gotovo 90 tisuća dolazaka talijanskih turista te više od 196 tisuća noćenja, čime su u strukturi dolazaka prema zemlji pripadnosti zauzeli treće mjesto. Radi se o porastu od 8,3 posto u dolascima i 9,7 posto u noćenjima odnosu na isto razdoblje prošle godine. U travnju su turisti iz Italije ostvarili više od 53 tisuće dolazaka i 123 tisuće noćenja, što predstavlja porast od čak 14,2 posto dolazaka i 21,9 posto noćenja, navode iz HTZ-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram