Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2014

Evo kako Srbija planira potaknuti gospodarski oporavak

Ekonomski paket od pet mjera, koje je predstavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a koji bi trebao potaknuti oporavak gospodarstva podrazumijevaju da će Vlada ubuduće krenuti u borbu protiv sive ekonomije, poticaj kreditnih aktivnosti i subvencioniranje kako domaćih tako i stranih investitora...

Kao četvrtu i petu mjeru Vučić je naveo značajne porezne olakšice i poticanje masovne gradnje i izgradnje jefitinih stanova koji će se graditi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.

“Zemljište će država davati besplatno. Ona će se također odreći naknade za to zemljište i osigurat infrastrukturu. Angažirat ćemo samo najpovoljnije izvođače, dakle, ne mora se graditi skupo i tim projektom izgubit će samo oni koji grade skupo. Mi mislimo da kvadrat takvog stana može koštati 350 do 400 eura”, naveo je Vučić.

On se danas sastaje sa 200 najvećih gospodarstvenika, poreznih obveznika u Srbiji i sa bankarima kako bi sa njima utanačio mjere oporavka, prenose srbijanski mediji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram