Zatvori
Poslovni Puls
09/05/2014

Novi ministar financija: Nema novih poreza do kraja mandata

Boris Lalovac, nasljednik smijenjenog ministra financija Slavka Linića, poručio je da će se nova zaduženja odvijati u okviru do sada planiranih u proračunu, a kako tvrdi, od politike razduživanja gospodarstva i građana neće se odustati...

Lalovac najavljuje i skoru izmjenu Zakona o predstečajnim nagodbama, a u proces procjena onoga što država uzima u ime duga, namjerava uključiti i Državno odvjetništvo.

Otkrio je i prve poteze koje će povući čim bude imenovan ministrom financija.

"Dosta je projekata koji su započeti, oni će biti nastavljeni; i projekt razduživanja građana i projekt predstečajnih nagodbi. No, potonji će sada dobiti drugu formu jer će uloga sudova biti veća. Idu i nova zaduženja, ali sve u skladu s proračunom. Za gospodarstvo nema novih poreza do kraja ovoga mandata", tvrdi novi ministar financija.

Najavio je i osnivanje nekretninskog fonda za kojeg smatra da će biti dio rješenja za rast BDP-a.

"Formiranje fonda je prioritet na kojem radim s ministricom graditeljstva jer smatramo da će se na taj način oporaviti tržište nekretnina", zaključio je Lalovac, prenosi Dnevnik.hr.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram