Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2014

Peking kažnjava tvornice zbog zagađenja zraka

Vlasti u Pekingu su u prva četiri mjeseca ove godine novčano kaznile 652 industrijska postrojenja zbog kršenja propisa o zaštiti okoliša, sve više usmjeravajući napore u borbi protiv zagađenja, izvješćuje u ponedjeljak Reuters...

Kvaliteta zraka u Pekingu se pažljivo prati od siječnja 2013. godine kada se nad gradom nadvio tako gusti, zagušujući smog da je uzbunio njegove stanovnike. Premijer Li Keqiang je u ožujku objavio "rat zagađenju", a vlada pokušava smiriti gnjev javnosti zbog sve većeg broja preranih smrti uslijed zagađenja i istovremeno smanjiti preveliku ovisnost gospodarstva o teškoj industriji.

Pekinški Ured za zaštitu okoliša je od kazni u prvom kvartalu godine naplatio kazne u iznosu od 14,5 milijuna yuana (2,3 milijuna dolara). "Ta je svota dvostruko veća od iznosa u istom razdoblju prošle godine", kazao je Zhong Chonglei, dužnosnik Ureda.

Kina je uvela niz mjera kako bi riješila problem prekomjernog onečišćenja, a gradske vlasti osim izricanja maksimalne kazne od 500.000 yuana mogu naplaćivati i dnevne kazne za kršitelja propisa koji svoje kazne ne plaćaju na vrijeme. Tri četvrtine kazni odnosi se na zagađenje zraka, piše Reuters.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram