Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2014

HŽ uložio 30 milijuna eura u željezničke pruge, pa zatim ukinuo linije

Koja država Europske unije uloži trideset milijuna eura u obnovu željezničke pruge, a zatim ukine vlakove koji bi po njoj trebali voziti? Odgovor je vjerojatno predvidljiv: Hrvatska...

U novu-novcatu prugu na liniji Metković-Ploče uložen je golem novac pa vlakovi po njoj mogu juriti 120 km/h. Ali ne da jure nego niti ne voze!

Naime, Putnički prijevoz Hrvatskih željeznica ukinuo je vlak, i to nakon što je na obnovu pruge država potrošila više od trideset milijuna eura.

U HŽ-u ovo ne žele komentirati. Tek kažu, njihova odluka nije konačna. Konačna ili ne, na željezničke postaje već je stiglo rješenje o zatvaranju linija.

Slična odluka potresla je i grad Daruvar i okolicu, koji bi ponovno mogli biti odsječeni od ostatka zemlje. Daruvar je, čini se, bolju prometnu povezanost uživao u Austrougarskoj Monarhiji, negoli u samostalnoj Hrvatskoj.

Nastojeći uštedjeti nakon što su mu državne potpore srezane za 130 milijuna kuna, HŽ putnički prijevoz u Daruvaru obustavlja promet vikendom, a za radne dane umjesto vlakova unajmljuje autobuse od privatnika. Njima je, tvrde, tako jeftinije. Građanima takvo što nije posve jasno, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram