Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2014

Njemački Orco ulaže 24 milijuna eura u Sunčani Hvar

Njemački ogranak češke grupe za razvoj nekretnina Orco će uložiti 24 milijuna eura u otkup dijela dugova Sunčanog Hvara, čime bi postao jedan od glavnih partnera u restrukturiranju hrvatske hotelske grupe...

Orco Germany (OG) u današnjem priopćenju navodi da će sudjelovati u financijskom restrukturiranju Sunčanog Hvara. Temeljem založnog prava na vrlo kvalitetan dio imovine Sunčanog Hvara, OG će biti važan partner u restrukturiranju hotelskih aktivnosti ako planirano financijsko restrukturiranje ne bude uspješno, navodi se u priopćenju njemačkog ogranka grupe Orco.

Dugovi hrvatske kompanije otkupljeni su uz značajn popust a založno pravo odnosi se uglavnom na hotele Amfora, Adriana i Riva, ističe se u prioćenju.

Sunčani Hvar u vlasništvu je češke grupe za razvoj nekretnina Orco Property Group, nekadašnjeg većinskog dioničara OG-a. Orco Property Group prošlog je tjedna objavio da je nakon novog izdanja dionica u OG-u njihov udio pao ispod 50 posto, čime je prekinuta važna linija novčanih tokova iz te profitabilne podružnice.

Orco Property, koji je u 2013. zabilježio golemi gubitak, u Sunčanom Hvaru ima udio od 55,55 posto, prema podacima s mrežnih stranica hotelske grupe, dok hrvatska država ima vlasnički udio od 31,79 posto.

Nedavno je Orco grupa objavila da njezin osnivač Jean-Francois Ott napušta mjesto izvršnog direktora ali da će ostati predsjednik uprave, podsjećaju u Reutersu.

Upravu sada kontrolira češki ulagač u nekretnine Radovan Vitek, koji je 2012. postao najveći dioničar Orco grupe. Vitek je preusmjerio fokus grupe na njemačku podružnicu koja je prošlog mjeseca najavila prvu akviziciju u području nekretnina u sedam godina, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram