Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2014

Tajanstveni kupac preuzeo četvrtinu Sunčanog Hvara za 1 EUR

Orco Property Group, suvlasnica Sunčanog Hvara, objavila je na svojim internet stranicama da je dogovorena prodaja 24,9 posto udjela u hrvatskoj hotelskoj za simboličan iznos od jednog eura...

Kupac će preuzeti i sva potraživanja Orco grupe što će platiti 2,1 milijun eura, a to je popust od oko 65 posto na njihovu vrijednost, budući da su tek djelomično osigurana hipotekama na pojedine hotele Sunčanog Hvara, navodi Orco u priopćenju.

Udio Orca u Sunčanom Hvaru tom će transkacijom biti sveden na 31,61 posto, a u Orcu procjenjuju da im prodaja neće donijeti značajne gubitke jer su otpisi već proknjiženi u poslovnim knjigama za prošlu godinu.

Iz Orca navode da ta prodaja udjela neće ni na koji način utjecati na aktualni arbitražni postupak koji su pokrenuli protiv Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom zbog neuspjelih pregovora o novom dioničarskom ugovoru.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram