Zatvori
Poslovni Puls
21/06/2016

Slovaci na korak do preuzimanja Sunčanog Hvara

Slovački Prime Turist Resort dobio je odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za objavu ponude za preuzimanje dionica Sunčanog Hvara po cijeni od 21,37 kuna po dionici...

Slovaci trenutno u vlasništvu imaju 12,03 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara, odnosno 61,95 posto temeljnog kapitala kompanije.

Prošlog tjedna država je putem zagrebačke burze na javnoj dražbi pokušala prodati svoje dionice Sunčanog Hvara, no nitko se nije javio na ponudu.

Na prodaju je bilo ponuđeno 5,8 milijuna dionica odnosno 29,94 posto temeljnog kapitala Sunčanog Hvara, po cijeni od 28 kuna po dionici, odnosno ukupno 162 milijuna kuna.

Slovaci su očito procijenili da im je to previsoka cijena, no s obzirom na to da trenutno imamo tehničku vladu, koja ne može donositi odluke veće financijske vrijednosti, teško je očekivati da će se država javiti na njihovu ponudu.

Posljednja cijena dionice Sunčanog Hvara na Zagrebačkoj burzi je 23,99 kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram