Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2014

Aleksandar Vučić postao neprikosnoveni vladar Srbije

Apsolutna vlast znači i apsolutnu odgovornost, ocjena je većine srbijanskih političkih analitičara nakon uvjerljive pobjede Srpske napredne stranke na jučerašnjim prijevremenim parlamentarnim izborima...

Preliminarni izborni rezultati daju im 154 do 160 od ukupno 250 zastupničkih mjesta u srbijanskom parlamentu. Analitičari su ocijenili i da je za oporbu demotivirajuće što će jedna stranka dominirati nacionalnom skupštinom.

Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju navečer da će prioritet buduće vlade biti fiskalna konsolidacija i strukturne reforme te je poručio da će razgovarati sa svima jer ga "ne zanima forma, nego bit". Nema čekanja, razgovarat ću s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, izjavio je Vučić za RTS i dodao da će se konzultirati i s liderom socijalista, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke Ivicom Dačićem, Draganom Đilasom i Borisom Tadićem.

Također, najavio je da će Srbija nastaviti europski put i blisko surađivati sa svim prijateljima u svijetu, "s Rusima i Amerikancima i Kinezima". Obećavajući žestoku borbu protiv korupcije, kao najvažniji zadatak istaknuo je rješavanje problema nezaposlenosti. Jamčim već na polovici mandata, dramatično će biti smanjen broj nezaposlenih, već sad imamo više različitih prijedloga i inicijativa, istaknuo je Vučić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram