Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2014

Ministar Lorencin: Moramo razvijati zdravstveni turizam

Industrija zdravstvenog turizma ima velike potencijale daljnjeg razvoja, i zbog toga je svim čimbenicima zdravstvenog turizma važno da Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravlja zajednički rade na stvaranju zakonodavnog okvira rekla je Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove na 4. konferenciji industrije zdravstvenog turizma (HTI), koja se održava 13. i 14. ožujka u Hrvatskoj gospodarskoj komori...

Skup okuplja velik broj djelatnika iz turizma i zdravstva kao i budućih investitora koji imaju isti cilj: razvijati zdravstveni turizam.

Stvorena je nova platforma za djelovanje zdravstvenog turizma pa se može govoriti o novom turističkom proizvodu koji valja maksimalno profitabilno iskoristiti, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić. U tom pogledu vrlo su korisna slovenska iskustvakoja je na ovom području znatno razvijenija od Hrvatske. Od 1.000 lječilišta u Europi 30 posto nalazi se u Njemačkoj, a 10 posto u Francuskoj.

Darko Lorencin, ministar turizma rekao je kako izvrsna posjećenost ovog skupa upućuje na veliku važnost i interes za ovu djelatnost. Rast svjetske industrije zdrastvenog turizma iznosi oko 20 posto, a Hrvatska na tom području ima iznimne potencijale daljnjeg rasta. Motiv za dolazak turista mora se temeljiti na inovativnosti i premanentnom plasiranju novih proizvoda i usluga. Samo na taj način može se značajnije povećati popunjenost turističkih kapaciteta prije i poslije glavne odnosno špice sezone. Zdravstveni turizam veže uz sebe veći broj djelatnosti u odnosu na turističke segmente. Lorencin je ustvrdio kako se izmjenama Zakona o turističkim zajednicama nastoji sustav decentraliziati. Ujedno se želi ojačati model javno privatnog partnerstva.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram