Zatvori
Poslovni Puls
05/03/2014

Pivovarna Laško prisiljena na prodaju svojih pivovara?

Slovenska skupina Pivovarna Laško (PL) morat će uz dionice Mercatora prodati i neku od svojih dviju pivovara kako bi se razdužila prema bankama kojima duguje 350 milijuna eura, piše u srijedu ljubljanski dnevni list "Dnevnik"...

Sadašnji moratorij na otplatu zajmova bankama istječe ovog mjeseca, banke više ne vjeruju da će se tvrtka u sadašnjem obliku uspjeti restrukturirati i vratiti dugove pa po neslužbenim vijestima zahtijevaju da PL proda pivovaru u Laškom ili pivovaru Union u Ljubljani ili možda obje, navodi list.

Nakon što je koncern Agrokor aneksom snizio ponuđenu cijenu za dionicu Mercatora na 86 eura postalo je jasno da PL na taj način može riješiti samo oko petine duga, pa PL sada pod pritiskom banaka priprema različite scenarije kako do dodatnih sredstava, piše list te dodaje da bi PL za ljubljansku pivovaru Union koja dobro posluje i ostvaruje dobit mogao dobiti i više od 100 milijuna eura i tako zadovoljiti interes banaka.

Nova Ljubljanska banka (NLB) i Hypo Alpe Adria banka, koje su među većim vjerovnicima PL-a, od Pivovarne Laško su već ranije zatražile razdvajanje financijskih investicija od njegove osnovne djelatnosti, kako bi se lakše mogla izvesti prodaja proizvodnih kapaciteta, a PL već duže vremena neuspješno pokušava prodati neke svoje medijske investicije, poput novinsko-izdavačkih kuća "Delo" i "Večer", piše "Dnevnik".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram