Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2014

Maras na Facebooku "udario" po novom šefu HGK: Moramo mijenjati zakon o HGK

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras smatra kako je Hrvatska gospodarska komora (HGK) izborom novog predsjednika Komore nastavila starim smjerom, kako su umjesto reforme izabrali opet politiku te je sve sigurniji da treba mijenjati zakon o HGK, osigurati reformu Komore i dati članovima da izaberu žele li plaćati članarinu...

"HGK je nastavio starim smjerom. Izabrani predsjednik kaže da ne želi utjecaj politike, a gotovo sve dužnosti koje je obnašao do sada osigurao mu je HDZ. Pogreška je bila ostaviti staru skupštinu da bira novog predsjednika jer imam osjećaj da se jučer slučajno pojavio Vidošević opet bi ga izabrali", navodi Maras koji je na svom Facebook profilu komentirao izbor Luke Burilovića za novog predsjednika HGK.

Umjesto reforme izabrali su opet politiku, ističe Maras.

"Sve sam sigurniji da treba mijenjati zakon o HGK na način da se osigura reforma komore ili da se ostavi članovima na izbor da li žele dobrovoljno plaćati članarinu i na taj način podupirati određenu politiku i nečiju političku ambiciju", zaključuje Maras.

Skupština HGK jučer je za novog predsjednika u mandatnom razdoblju 2014. do 2018. izabrala Luku Burilovića, predsjednika Uprave Sladorane Županja, koji će čelno mjesto Komore preuzeti od 1. travanja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram