Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2014

IKEA u Zagrebu traži 140 novih zaposlenika!

IKEA je danas otvorila drugi i posljednji krug natječaja kojim se provodi masovno zapošljavanje za robnu kuću IKEA Zagreb čije se otvorenje očekuje u ljeto 2014...

U drugom krugu zapošljavanja, koji počinje u petak 28. veljače 2014. i traje do četvrtka 06. ožujka 2014., IKEA će zaposliti oko 140 budućih kolega (m/ž) i to na pozicijama: zaposlenik u odjelu Prodaje, blagajnik, administrator obračuna blagajni, zaposlenik na info pultu, zaposlenik u Povratu i zamjeni robe, zaposlenik u Kontakt centru, zaposlenik na Preuzimanju/izdavanju robe te zaposlenik u dječjoj igraonici Småland u odjelu Odnosa s kupcima. Ovoga puta, osim za radna mjesta s punim radnim vremenom, zainteresirani kandidati moći će se prijaviti i za ona s nepunim radnim vremenom. Na ovaj način IKEA želi pokušati odgovoriti na različite potrebe zaposlenika.

Svi zainteresirani kandidati mogu ispuniti online predložak životopisa na hrvatskom jeziku na poveznici www.IKEA.hr/posao. Za kandidate koji prođu prvu selekciju uslijediti će telefonski i grupni intervjui. Zatim će se odabrani kandidati pozvati u Centar za procjenu kako bi se kroz različite zadatke i druženje utvrdilo dijele li vrijednosti tvrtke IKEA.

U prvom krugu zapošljavanja, koji je održan početkom veljače 2014., za oko 110 radnih mjesta u odjelima Protok robe, IKEA Food i Procjena štete namještaja i popravci prijavilo se više od 8.600 kandidata, a prijave su stigle iz čak sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija i Njemačka). Prosječna dob kandidata je 33 godine dok je omjer muških i ženskih kandidata 65 naspram 35 posto. Predselekcijski proces, koji obavlja agencija SELECTIO KADROVI, još je u tijeku, a na telefonske razgovore trenutno je pozvano oko 1.000 kandidata.

IKEA je u posljednjih pet mjeseci otvorila mogućnost zapošljavanja za oko 300 osoba uzmemo li u obzir natječaje koji se provode u veljači i one iz listopada i studenog 2013.

Istraživanje Poslodavci prvog izbora provedeno krajem 2013. i početkom 2014. pokazalo je kako je IKEA među deset najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Istraživanje koje portal Moj posao provodi već deset godina pokazalo je da je IKEA percipirana kao privlačan poslodavac najviše zbog harmoničnih odnosa na radnom mjestu i društvene odgovornosti za koje je dobila najviše ocjene ispitanika.

U istom je istraživanju prošle godina IKEA bila na osmom mjestu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i to zbog istih razloga. Portal Moj posao godišnje provodi i istraživanje Najbolji poslodavac u kojem zaposlenici ocjenjuju organizacijsku klimu i svoje zadovoljstvo na radnom mjestu. Prema tom istraživanju IKEA je prošle godine osvojila drugo mjesto kao najbolji poslodavac u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki. Tvrtku IKEA kao poželjnog poslodavca prepoznale su i međunarodne organizacije, pa se tako u 2013. IKEA našla među 50 najpoželjnijih svjetskih poslodavaca prema Universum Globalu i među 50 najboljih mjesta za rad prema Glassdooru.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram