Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2014

Ruski turisti ponovno izbjegavaju Hrvatsku zbog viznog režima?

Istarski župan Valter Flego izjavio je danas da će ova županija, kako bi uspjela pridobiti barem dio ruskih i ukrajinskih turista, od ministarstva turizma te vanjskih poslova zatražiti da se ukine plaćanje viza za dolazak u Hrvatsku za te turiste te da se uvedu subvencije za pristojbe u zračnim lukama...

Po završetku sjednice Vijeća Turističke zajednice Istarske županije Flego je izrazio zadovoljstvo rezultatima pošlogodišnje turističke sezone istaknuvši kako su čak i bolji od rekordne 1986.

"Uvijek ima prostora za poboljšanje, a tu poglavito mislim na rusko tržište koje je lani palo za 26 posto u odnosu na godinu prije. Upravo zato pokrećemo ovu inicijativu prema Ministarstvu turizma i Ministarstvu vanjskih poslova da se ukine naplata viza ruskim i ukrajinskim turistima te da se subvencionira pristojba u zračnim lukama", kazao je Flego.

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević u prilog toj inicijativi kazao je kako prve promotivne i marketinške akcije u Rusiji, koje su trebale potaknuti rani buking, nisu dale očekivane rezultate te su najave s tog tržišta "prilično loše".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram