Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2014

Slavko Linić: Milanović će odlučiti hoću li ostati u Vladi

Nakon što su se u medijima pojavila nagađanja da je Slavko Linić izgubio potporu premijera Milanovića kada je riječ o predstečajnim nagodbama, ministar financija odgovorio je kako je u svim reformskim potezima do sada imao potporu Vlade te dodao da su predstečajne nagodbe "projekt Vlade, a ne projekt Slavka Linića"...

O njegovu ostanku u Vladi, kaže, odlučuje premijer, a što se tiče predstečajnih nagodbi, u njima nije bilo kriminala. Naprotiv, uspjeli smo zaustaviti nelikvidnost i spasiti 20 tisuća radnih mjesta te spojiti vjerovnike i dužnike pa ne vidim razloga da taj postupak prestane, rekao je Linić u "RTL-u danas".

Na pitanja vezana uz njegov odnos s premijerom, ponovio je da o njegovu ostanku u Vladi ne odlučuje on nego premijer. "Polazim od toga da imam radnog elana, znanje koje mi nitko ne može oduzeti, poštenje koje mi nitko neće oduzeti i, najvažnije, imam rezultate u posljednje dvije godine rada Vlade. Što će biti sa mnom, odlučit će premijer", rekao je Linić.

Oko bivšeg pomoćnika Šegona, potvrdio je, imao je različit stav od premijera te je, kaže, nakon Milanovićeve jasne poruke, postupio kako je premijer htio. Potvrdio je i da je premijeru vezano uz slučaj Šegon ponudio mandat na raspolaganje.

Ponovio je da će Hrvatska, kao i druge zemlje EU-a, morati uvesti porez na nekretnine, samo je pitanje kada. "Unutar koalicije postoji razlika u stavovima oko tajminga njegova uvođenja, a o tajmnigu ja kao ministar ne odlučujem. O tome odlučuje Vlada", rekao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram