Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2014

Ukrajinski poduzetnik želi kupiti slovensku Perutninu Ptuj?

POVEZANE OBJAVE:

Ukrajinski poduzetnik Jurij Kosiuk pregovara o ulasku u Perutninu Ptuj koja je najveći slovenski proizvođač mesa peradi, objavio je u četvrtak slovenski poslovni list "Finance"...

Kosiuk je predsjednik uprave i 66-postotni vlasnik agroindustrijskog holdinga MHP čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja piletine, a revija Forbes njegovu imovinu procjenjuje na 1,16 milijardi eura.

O mogućnosti kupnje Perutnine Kosiuk je razgovarao u Ptuju s direktorom slovenske tvrtke Romanom Glaserom, a u ukrajinskoj kompaniji navode da je to dio Kosiukove turneje po više europskih država.

"Detalje o razgovorima ne možemo otkrivati prije nego što budu završeni", rekao je Glaser.

Perutnina Ptuj ostvari godišnje oko 250 milijuna eura prihoda, ali se nalazi u teškoćama zbog prezaduženosti, a banke od nje zahtijevaju reviziju poslovanja i smanjenje troškova te dokapitalizaciju.

Perutnina je bankama dužna 111 milijuna eura, a većina financijskih obveza dospjela je na naplatu krajem prošle godine, dok se o mogućem reprogramu obveza još pregovara, pišu "Finance".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram