Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2014

AZTN: Zeleno svjetlo za Adrisovo preuzimanje Croatia osiguranja

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je namjeru provedbe koncentracije Adris grupe i Croatia osiguranja (CO), s obzirom da je ocijenila kako je riječ o dopuštenoj koncentraciji koja ne bi mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje, objavili su danas iz Agencije...

Riječ je o koncentraciji koja će nastati stjecanjem samostalne kontrole na trajnoj osnovi kada Adris od države preuzme 39,05 posto redovnih dionica najvećeg hrvatskog osiguravatelja.

Iz AZTN-a pojašnjavaju kako će ova koncentracija imati učinak na tržištima životnog i neživotnog osiguranja te tržištu reosiguranja na teritoriju Republike Hrvatske, na kojima je do sada bilo prisutno samo Croatia Osiguranje, a Adris će na njih ući tek stjecanjem kontrole nad Croatia osiguranjem.

"Agencija je temeljem potpune prethodne prijave koncentracije, utvrđene strukture mjerodavnog tržišta s obzirom na postojeće i potencijalne konkurente, postkoncentracijskog tržišnog udjela novog entiteta nastalog provedbom koncentracije, očekivanih učinaka koncentracije u smislu koristi za potrošače i drugih raspoloživih podataka i saznanja, ocijenila da u konkretnom slučaju nije riječ o koncentraciji koja bi mogla imati značajan učinak na tržišno natjecanje te se koncentracija smatra dopuštenom na prvoj razini", navode iz AZTN-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram