Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2014

Država traži investitora za turistički kompleks Kupari

Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Ministarstvo turizma objavili su danas javni poziv za iskazivanje neobvezujućeg interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na rok do 99 godina na hotelsko-turističkoj lokaciji Kupari I u blizini Dubrovnika, a svoj interes domaći i/ili strani investitori u pisanom obliku trebaju dostaviti u roku 30 dana od dana objave poziva...

To je ujedno i prvi put da se pokreće proces traženja investitora za taj nekad vrlo atraktivan kompleks koji je, kao bivše vojno odmaralište, te zbog rascjepkanosti i složenosti vlasničkih, zemljišnih i drugih odnosa od Domovinskog rata neiskorišten, zapušten i devastiran do te mjere da mu je, kao i cijeloj lokaciji, potrebna ne samo rekonstrukcija nego i reizgradnja.

Objava poziva je neobvezujuća te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured provesti postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, a izbor investitora očekuje se u prvoj polovici 2014. godine.

"Ovaj javni poziv te natječaj koji će uslijediti bit će ogledni primjer kako se u Hrvatskoj provode natječaji, traže investitori i realiziraju projekti. Od kompleksa Kupari očekujem da pronađu najboljeg mogućeg ulagača koji će u blizini Dubrovnika razviti cjelovit turistički proizvod na najvišoj razini, koji će doprijeniti daljnjem podizanju konkurentnosti destinacije, jačanju turističkog proizvoda na destinaciji i razvoju turizma u Hrvatskoj u cjelosti", naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

Podsjećamo, hotelsko turistički kompleks Kupari je bivše vojno odmaralište smješteno u mjestu Kupari Općina Župa Dubrovačka. Danas dio kompleksa (Kupari I) uključuje pet hotela koji nisu u funkciji Kupari, Pelegrin, Grand i Goričina I i II s pratećim sadržajima, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram