Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2015

Novi vlasnik Kupara stigao u Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se u nedjelju s Sergejom Gljadelkinom, većinskim vlasnikom Avenue grupe i njegovim suradnicima iz Moskve...

U Dubrovnik su također stigli predsjednik i član Uprave Instituta IGH d.d. Ivan Paladina i Oliver Kumrić, te predsjednik i član Uprave Hidroelektre-niskogradnje d.d. Ivan Kršić i Mateo Čagalj, kao predstavnici hrvatskih tvrtki iz portfelja Avenue grupe.

Gradonačelnik Vlahušić rusko-hrvatskoj poslovnoj delegaciji predstavio je cjelokupni razvoj grada prema prostorno-planskoj dokumentaciji te ih pobliže upoznao s pojedinačnim investicijama poput golf resorta na Srđu, obnove hotela Belvedere, gradnjom terminala i akvarija u gruškoj luci, ali i ostalim projektima koji su u tijeku.

Tvrtka Avenue ulaganja kroz Institut IGH vlasnik je i projekta Radeljević. Pri obilasku ove lokacije na kojoj je predviđena gradnja poslovno-stambeno-garažnog kompleksa gradonačelnik je investitorima prezentirao i projekt prometnice kroz povijesne vrtove i upoznao ih s namjerom pretvaranja dijela Obale Stjepana Radića u pješačku zonu.

Iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je respektabilna kompanija poput Avenue grupe zainteresirana za ulaganja na širem području Dubrovnika.

Sergej Gljadelkin ruski je poduzetnik s hrvatskom putovnicom već dugo prisutan na nacionalnom tržištu, a u posljednje vrijeme u široj javnosti je najpoznatiji kao investitor projekta Kupari u koji dovodi globalni hotelski lanac Marriott International, vlasnike branda Ritz Carlton.

"Iznimno smo zadovoljni viđenim i vizijom razvoja grada. Sva prezentirana ulaganja doprinose podizanju nivoa cjelokupne destinacije te u konačnici pomažu i jačanju vrijednosti naših projekata“, izjavio je predsjednik Uprave Instituta IGH d.d. Ivan Paladina.

On je gradonačelniku predstavio operativni plan realizacije projekta Kupara, istaknuvši kako bi luksuzni hotelski resort, koji će osigurati između 350 do 400 radnih mjesta, prve goste mogao primiti u 2020. godini.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram