Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2015

Vlada potvrdila: Kupari idu u ruke Marriotta i ruskih ulagača!

 Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o izboru investitora i davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Brašina,  a u svrhu realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari na lokaciji Kupari I u općini Župa dubrovačka. Nalazom i zaključkom Povjerenstvo za ocjenu prijava po objavljenom pozivu predložilo je, a Vlada RH prihvatila ponudu zajednice ponuditelja Avenue ulaganja d.o.o., Janka Rakuše 1, Zagreb i Avenue Osteuropa GmbH, sa sjedištem u Beču, zastupane po Avenue ulaganja d.o.o., Zagreb kao jedinog i najpovoljnijeg ponuditelja...

Podsjetimo, 12. listopada u DUUDI-u su se javno otvarale obvezujuće ponude pristigle na međunarodni natječaj za projekt Kupari I. Utvrđeno je da je pristigla obvezujuća ponuda zajednica ponuditelja Avenue ulaganja d.o.o. i Avenue Osteuropa GmbH, te da su Avenue ulaganja d.o.o. vodeći član zajednice ponuditelja, dok je hotelska menadžment kompanija Marriott Interantional Inc., branda Ritz-Carlton dostavila izjavu o zajedničkom nastupu u realizaciji projekta Kupari.

„Ovo je pionirski projekt stavljanja neperspektivne vojne imovine u turističku funkciju te će biti putokaz za ostale projekte, primjerice za Muzil. Čestitam svim tijelima koja su bila uključena u pripremu ovog projekta, prije svega Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, Župi dubrovačkoj i ostalim kolegama ministrima. Kupari su primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe i jedan od izvrsnih primjera decentralizacije, s obzirom na to da dio prihoda ide upravo jedinici lokalne samouprave“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Odlukom Vlade također je utvrđeno da će se s općinom Župa dubrovačka sklopiti sporazum temeljem kojeg će se regulirati obveze za realizaciju projekta Kupari. Obje ugovorne strane  sporazumjele su se da će  s investitorom riješiti imovinskopravne odnose na zemljištu u obuhvatu projekta, u skladu s ugovorom o realizaciji Projekta te da će naknadu koju će investitor plaćati za osnovano pravo građenja i zakup hotela Grand dijeliti u omjeru 75%  za Republiku Hrvatsku i 25% za Općinu Župu dubrovačku, stoji u priopćenju iz Ministarstva turizma.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram