Zatvori
PoslovniPuls
08/04/2022

Ruski kapital izašao iz velikog hotelskog projekta pokraj Dubrovnika

Tvrtka HPL Croatia Limited (u 100 postotnom vlasništvu tvrtke HPL Singapore) postala je vlasnik 90 posto temeljnog kapitala tvrtke Kupari Luxury Hotels d.o.o., za Dubrovački je potvrđeno iz Općine Župa dubrovačka.

Ugovorom o kupoprodaji poslovnih udjela s tvrtkom Avenue ulaganja od proteklog utorka tvrtka je stekla dodatnih 40 posto temeljnog kapitala čime je postala većinski vlasnik. Riječ je o tvrtki koja u vlasništvu ima 38 hotela najviše kategorije od čega 18 Four Seasonsa, što ga čini najvećim partnerom Four Seasonsa u svijetu. Ista tvrtka trenutno gradi novih šest hotela koji će također poslovati kroz brend Four Seasons.

Važno je napomenuti da većinski vlasnik tvrtke HPL u svom obiteljskom vlasništvu, odnosno u vlasništvu supruge posjeduje i tvrtku Como koja upravlja s 32 hotela. Sve navedeno, a posebno podatak o upravljanju sa 70 hotela najviše kategorije diljem svijeta ulijeva optimizam da će se projekt Kupari konačno realizirati kako je to i planirano, naglašavaju iz Općine.

Doznaje se i kako je potpisivanjem ovom ugovora iz projekta Kupara ‘izišao’ ruski kapital jer je tvrtka Avenue ulaganja, naime, u vlasništvu ruskog milijardera Sergeja Gljadelkina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram