Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2014

Velika Britanija prošle godine ostvarila rast BDP-a od 1,9 posto

Britansko gospodarstvo u prošloj je godini zabilježilo najsnažniji rast od razdoblja prije financijske krize, no rast aktivnosti je prema kraju godine počeo blago posustajati, pokazali su najnoviji statistički podaci...

Bruto domaći proizvod (BDP) u 2013. godini uvećan je 1,9 posto, što je njegov najizrazitiji rast od 2007., navodi se u priopćenju ureda za nacionalnu statistiku (ONS).

Usporedbe radi, BDP je u 2012. porastao svega 0,1 posto. Međunarodni monetarni fond (MMF) nedavno je objavio kako očekuje da će ove godine britansko gospodarstvo porasti 2,4 posto.

U zadnjem tromjesečju lani aktivnosti tog drugog po veličini gospodarstva EU-a porasle su 0,7 posto u usporedbi s prethodna tri mjeseca, kada je BDP bio uvećan za 0,8 posto, dodaje se u priopćenju ONS-a.

Ministar financija George Osborne kazao je da su "sveukupno gledano, podaci od utorka novi dokaz da naš dugoročni gospodarski plan donosi rezultate".

"No, posao nije završen i jasno je da bi sada najveći rizik za gospodarstvo bilo odustajanje od plana koji donosi nova radna mjesta i svjetliju ekonomsku budućnost", dodao je Osborne u priopćenju, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram