Zatvori
Poslovni Puls
27/01/2014

Zdeslav Šantić: Ova godina će biti jedna od najizazovnijih za hrvatsko gospodarstvo

Glavni ekonomist Societe Generale Splitske banke Zdeslav Šantić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju upozorava kako će 2014. godina biti iznimno izazovna za cijelo hrvatsko gospodarstvo...

"U uvjetima kada treba osjetnije smanjiti manjak u državnom proračunu, odnosno zaustaviti strelovit rast javnog duga, za očekivati je da će ova godina zahtijevati provođenje i određenih bolnih mjera. Tako na određeni način možemo reći da ćemo u 2014. na određeni način plaćati “nečinjenje” iz prethodnih godina, odnosno grijehe ekonomske politike iz prošlosti. Bez obzira hoće li BDP tijekom 2014. ostvariti skroman rast ili neće, teško je očekivati promjenu trendova na tržištu rada, odnosno kratkoročne perspektive za oporavak standarda građana su dosta skromne", kaže Šantić.

Objašnjava da bi želio da u ovoj godini zabilježimo promjenu u gospodarskoj politici, zaokret prema dugoročnijim promišljanjima i ciljevima.

"Kao građanin ove zemlje, volio bih znati način na koji se Hrvatska misli maknuti s periferije Europe u gospodarskom smislu. Ne smijemo zaboraviti da smo jedno od najpogođenijih gospodarstava EU-a svjetskom financijskom krizom, a i da smo u EU ušli, poslije Grčke, s najnižom stopom zaposlenosti", ističe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram