Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2014

Novosadski "Exit" proglašen najboljim europskim glazbenim festivalom

Na svečanosti dodjele Europskih festivalskih nagrada za 2013. (European Festival Awards 2013.), održane u sklopu festivala Eurosonic Noorderslag u nizozemskom Groningenu, festival Exit, koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, proglašen je najboljim u kategoriji velikih europskih festivala...

Publika iz Europe i EFA žiri, kojeg čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim su glasovima odlučili da je u konkurenciji od 360 festivala iz cijele Europe upravo Exit najbolji veliki europski festival. Iza sebe je tako ostavio neke od najvećih europskih festivala poput belgijskog Tomorrowlanda i mađarskog Szigeta.

Nagrada je uručena direktoru Exita Dušanu Kovačeviću koji je zahvalio publici i žiriju na podršci, kao i na mogućnosti da festival predstavi svijetu, stoji na internetskim stranicama Exita.

Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji veliki festival u 2013. Više od 620.000 ljudi iz cijelog svijeta sudjelovalo je u glasovanju, a Exit je u lani u prosincu uvršten među deset finalista, zajedno s belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, OpenAir i Woodstock festivalom iz Poljske, njemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.

U kategoriji malih festivala, najboljim u 2013. proglašen je rumunjski Fusion festival, dok je u kategoriji srednjih festivala najbolji njemački Melt! festival. Nagradu za najbolji novi festival dobio je mađarski festival B.my.Lake, a najbolji festival u zatvorenom prostoru je njemački Metal Hammer Paradise.

Organizatori najavljuju da će se njegovo 15. izdanje u znaku Exit avanture održati od 10. do 13. srpnja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram