Zatvori
Poslovni Puls
11/07/2016

EXIT festival od iduće godine i u Umagu

EXIT tim, organizator višestruko nagrađivanih EXIT i Sea Dance festivala, ostvario je suradnju u području razvoja kreativnih industrija i festivalskog turizma i s gradom Umagom i kompanijom Istraturist, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je održana na EXIT festivalu u Novom Sadu...

Osnivač i direktor Exita, Dušan Kovačević, podsjetio je da je upravo EXIT prvi događaj koji je na jednom mjestu okupio mlade ljude iz cijele regije, koji su neopterećeni prošlošću i orijentirani isključivo budućnosti, te nadodao, "Već desetljećima postoje veze između Vojvodine i Istre, odlična suradnja u ekonomskom i kulturološkom smislu, stoga vjerujemo da će ovaj projekt predstavljati krunu te suradnje. Povezivanje regija je dio naše društvene misije i temelj na kojem je EXIT i osnovan. Ovime je Umag uvršten među gradove EXIT-ove regionalne festivalske mreže, što će dodatno ojačati naš cilj, a to je - pozicioniranje regija jugoistočne Europe kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam na svijetu."

Ronald Korotaj, direktor Istraturista, istaknuo je, „Veza između Istre i Vojvodine vrlo je jaka i postoji dugo. Imamo zajedničku kulturu, razmišljanje i otvorenost. EXIT tim ojačat će ovu vezu glazbom, ljudima, atmosferom i svim onim što nosi jedan takav festival".

"Turistička zajednica grada Umaga već dugi niz godina potiče dolazak turista i izvan sezone.Festival je planiran za kraj petog mjeseca, kada je već uvelike sezona kupanja. Uopće ne sumnjam da će ovo biti još jedan uspješan projekt u realizaciji Exita", istaknuo je za kraj direktor turističke zajednice grada Umaga, Milovan Popović.

Novu fazu kontinuirane misije regionalnog povezivanja, EXIT tim je započeo 2014. godine, kada je organizirao prvi Sea Dance festival u Budvi, a od 2015. godine i Revolution Festival u Temišvaru. Ta dva festivala su na samom početku postigla zapažene uspjehe, pa je tako Sea Dance već poslije prve godine proglašen najboljim europskim festivalom u kategoriji do 40.000 ljudi dnevno.

Podsjetimo, EXIT festival je dobitnik višestrukih nagrada za najbolji europski festival od strane "festivalskog Oscara" European i UK Festival Awards (2007. i 2013.), kao i najprestižnijeg europskog turističkog priznanja The Best European Destinations (2016).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram