Zatvori
Poslovni Puls
16/01/2014

Uskoro poznat koncesionar za turistički kompleks Kupari kraj Dubrovnika

Vlada je donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Objava poziva je neobvezujuća, te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, biti proveden postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, a izbor investitora očekuje se u prvom kvartalu 2014...

Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti na rok od 99 godina. Na lokaciji Kupari 1 nalaze se devastirani objekti - bivši hotel Kupari Goričina I, hotel Kupari Goričina II, Grand hotel i Pelegrin hotel. Planira se obnova hotela s ukupnim smještajnim kapacitetom od maksimalno 1.500 kreveta, a visina investicije procjenjuje se na 200 milijuna eura.

Nacrt prijedloga zakona o provedbi prodaje nekretnina i pokretnina u ovršnom postupku - dokument

Ministar turizma Darko Lorencin rekao je kako je poziv za iskazivanje interesa prvi i vrlo važan korak u investicijskom ciklusu kako za Kupare tako i za hrvatski turizam u cijelosti jer je riječ o projektu koji će pozitivno utjecati na turističku konkurentnost cijele zemlje.

Rekao je kako bi se do lipnja trebao znati investitor koji bi na dugoročnu koncesiju, na 99 godina, dobio Kupare 1 u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Držimo da je bitno koja će vrsta turističkog proizvoda doći na područje Kupara. Očekuje se i želja je, s obzirom na blizinu Dubrovnika, turizam s 5 zvijezdica i ovisno o tome, nekakav raspon investicije je od 150 do 300 milijuna eura, rekao je Lorencin. Opovrgnuo je pritom pisanje nekih medija da Kupari 'idu na bubanj'. Ne idu na bubanj već u dugoročnu koncesiju s ciljem pronalaženja najboljeg investitora, rekao je.

Ministar je potvrdio da su za sada neformalni interes za Kupare iskazali turska grupacija Rixos, investitori iz Azerbajdžana, Karisma (Karisma Hotels Adriatic, zajednička tvrtka poslovnih grupacija Karisma Resort International iz Meksika, hrvatskog koncerna Agrokor i TUI Travela), Hayat i neke tvrtke koje već posluju u turizmu na području Hrvatske.

Premijer Zoran Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se Kupari počinju obnavljati nakon 20 godina u kojima se to nije učinilo, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram