Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2014

Lorencin: Moramo povećati ulaganja u zdravstveni turizam

Zdravstveni turizam spada među 10 ključnih turističkih proizvoda Hrvatske te su važna ulaganja i osmišljavanje kvalitetnih sadržaja kada je ta vrsta turizma u pitanju, izjavio je ministar turizma Darko Lorencin u Varaždinskim Toplicama, gdje se sastao s čelnim ljudima grada i predstavnicima turističkog sektora...

Lorencin je istaknuo kako je upravo akcijski plan za zdravstveni turizam, koji je, prema njegovim riječima, za nijansu ispred rekreativnog turizma, predviđa daljnji iskorak na tom području te da na taj način moramo pratiti svjetske trendove koji pokazuju da je zdravstveni turizam sve važniji.

Ministar je konstatirao da u Hrvatskoj u ovom trenutku ne postoji kompleks zdravstvenog turizma koji ima cjelokupnu ponudu, od zdravstvenog dijela do proširene ponude poput welnessa, vodenih parkova i ostalih popratnih sadržaja.

Također je istaknuto i kako veliku pozornost treba posvetiti fondovima EU-a koji predstavljaju priliku za izgradnju turističke infrastrukture te razvoj ljudskih potencijala i malog i srednjeg poduzetništva, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram