Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2013

U Španjolskoj lansiran najveći komercijalni sustav mobilnog beskontaktnog plaćanja u Europi

Visa Europe i CaixaBank, vodeća banka u Španjolskoj, zajedno s mobilnim operaterima Orange, Telefόnica i Vodafone najavili su lansiranje najvećeg komercijalnog mobilnog sustava beskontaktnog plaćanja u Europi...

Od veljače 2014.godine, klijenti CaixaBank moći će brzo i sigurno obavljati beskontaktne transakcije putem svojih smartphone uređaja. Partnerstvo s tvrtkama Orange, Telefόnica i Vodafone omogućit će zaštitu podataka klijentima, koji se prijave za korištenje usluga mobilnog plaćanja CaixaBank te njihovu sigurnu pohranu na SIM kartici koja podržava beskontaktno plaćanje. Klijenti će također biti u mogućnosti koristiti aplikaciju CaixaBank mobilnog bankarstva kako bi lako upravljali svojim sredstvima i beskontaktno plaćali usluge na bilo kojem mjestu u svijetu koje je označeno Visa znakom za beskontaktno plaćanje.

Kada se uzme u obzir zajednička baza klijenata kompanija Orange, Telefόnica i Vodafone u kojoj se nalazi više od 80% klijenata na španjolskom tržištu, ova usluga bit će dostupna velikom broju klijenata od samog početka pružanja usluge.

Nicolas Huss, CEO, Visa Europe istaknuo je: “Ovotjedno lansiranje mijenja pravila igre i još je jedan primjer toga kako Visa okuplja velike igrače u svrhu pružanja novih uzbudljivih usluga na španjolskom tržištu – usluge za koju vjerujemo kako će se dalje razvijati na španjolskom i drugim tržištima Europe u dogledno vrijeme.”

“Predanost Visa Europe da tržištu predstavlja nove inovativne usluge plaćanja utemeljena je na ekosustavu partnera. Smatramo kako na taj način pripremamo najbolji temelj za predstavljanje novih usluga na tržištu te kapitaliziramo već postojeće odnose koje su klijenti uspostavili sa svojom bankom, pružateljem usluge mobilne telefonije i kompanijom Visa.”

Juan María Nin, CEO, CaixaBank istaknuo je: “uvođenje mobilnog beskontaktnog plaćanja od strane CaixaBank dio je sveobuhvatne strategije korištenja inovacija u svrhu produbljivanja odnosa s klijentima. Kako tehnologiju beskontaktnog plaćanja sada podržava većina smartphone uređaja, ova usluga mobilnog plaćanja pogoduje korisnicima i trgovcima, a uključuje brzinu, jednostavnost i sigurnost. Prema ovom ugovoru, CaixaBank, vodeća banka u Španjolskoj i globalni lider u sustavima plaćanja, postaje vodeći pružatelj usluga beskontaktnog plaćanja.”

Klijenti CaixaBank bit će u mogućnosti beskontaknto plaćati putem svojih mobilnih uređaja na bilo kojem od 325,000 Visa terminala u Španjolskoj*, kao i na 1.2 milijuna terminala u Europi* koji podržavaju beskontaktno plaćanje. Španjolska je jedno od vodećih tržišta u Europi kada je riječ o tehnologiji beskontaktnog plaćanja s više od 15 milijuna beskontaktnih Visa transakcija ostvarenih u posljednjih 12 mjeseci te bogatom poviješću inovacija u području plaćanja. CaixaBank je 2010. godine lansirala prvi europski pilot projekt mobilnog plaćanja u španjolskom gradu Sitgesu te je u godinama iza toga nastavila s lansiranjem projekata poput beskontaktne kartice (2011), CaixaWallet aplikacije (2012) te sustava mobilnog plaćanja utemeljenog na naljepnicama nazvan TAP Visa (2013).

CaixaBank usluga mobilnog plaćanja bit će dostupna u siječnju 2014. godine jednom dijelu klijenata Orange, Telefόnica i Vodafone kompanija, koji su do sada, često vršili transakcije beskontaktnim Visa karticama. Očekuje se kako će usluga u potpunosti biti pokrenuta i dostupna svima do veljače 2014.godine, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram