Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2013

HGK ukida doprinose i za 15 posto smanjuje članarinu

Skupština Hrvatske gospodarske komore prihvatila je poslovni i financijski plan za 2014., kojim se ukida komorski doprinos i 15 posto smanjuje članarina, čime će gospodarstvu ostati oko 55 i pol milijuna kuna...

V.d. predsjednica HGK Sabina Škrtić kazala je i kako je definirana platforma i ucrtan put ka strukturnim, operativnim, financijskim i strateškim promjenama koje HGK mora doživjeti u idućih godinu do tri godine te su definirani preduvjeti za razvoj internih usluga, aktivnosti i kompetencija koje bi osigurale povećanje prihoda iz vlastitih aktivnosti HGK.

Mišljenja je kako Komora ima potencijal razvijati čitavu paletu usluga kako bi povećala prihode iz vlastitih aktivnosti.

Skupština je odlučila odgoditi očitovanje o izmjenama Statuta HGK, o čemu će se odlučivati na Skupštini sredinom siječnja. Novim statutom povećat će se transparentnost poslovanja i uvesti funkcija izvršnog direktora. Želi se uspostaviti sustav u kojem su jasno definirane uloge leadershipa i menadžmenta, kazala je Škrtić ističući kako bi željeli vidjeti na čelu Komore predsjednika ili predsjednicu koji neće na Komori graditi karijeru, nego da je to već izgrađena osoba koja je spremna svoje ime, znanje, integritet, rezultate uložiti u cilju promicanja interesa ukupnog gospodarstva, prenosi HRT.

Proces restrukturiranja, koji se odnosi na smanjivanje broja zaposlenih, ovisit će o čelništvu HGK koje će odlučivati kojim ritmom i na koji način će to realizirati, naglasila je. Smatra kako je neminovno da HGK promijeni svoju strukturu, podmladi se, ali i poveća učinkovitost i prihod po zaposlenom.

Na pitanje kada će HGK dobiti novog predsjednika, procjenjuje kako bi to moglo biti krajem veljače.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram