Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2013

Milanović: Nalazimo se u teškoj situaciji, ali ne treba gubiti nadu

"Vlada treba u svom poslu malo više podrške, i to ne od oporbe, nego od raznih segmenata društva. Potrebno je razumijevanje. Situacija je teška, ali daleko od toga da je beznadna", izjavio je u Rijeci premijer Zoran Milanović. Poručio je da se neće mijenjati taktika Vlade te da neće biti promjena u Vladi...

Premijer je u Rijeci komentirao i put u Azerbajdžan, gdje će s njihovim predsjednikom razgovarati o mogućim investicijama. Hrvatsku posebno zanima plinovod 'Shah Deniz 2', alternativni južni smjer za opskrbu Europe plinom. To je investicija vrijedna više milijardi eura, a za Hrvatsku bi značila dodatnu energetsku sigurnost i zaradu.

Govoreći o projektu koji će se potpisivati u Bakuu, Milanović je kazao da je riječ o investiciji od milijardu američkih dolara. To je golema infrastrukturna investicija koja je geopolitički značajna jer osigurava dobavni pravac plina s južne strane, pa ne ovisite samo o jednom dobavljaču, naveo je. "Naravno", dodao je Milanović, "neću se vratiti natrag s kovčegom novca kao neki, za sebe".

Milanović je novinarima odgovorio da u Vladi nema problema s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, koji treba privlačiti investicije. "Naš posao je da stvaramo uvjete da privučemo investicije i da investitori budu svjesni da dolaze u uređenu državu, da je ovo dobro mjesto za raditi posao, da smo siguran pravni ambijent te da uglavnom mogu računati na predvidljiv pravni okvir", rekao je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram