Zatvori
Poslovni Puls
10/12/2013

FIFA Brazilu plaća 2,5 milijuna dolara zbog zagađenja zraka

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) platit će Brazilu 2,5 milijuna dolara zbog zagađenja životne sredine zbog brojnih zrakoplovnih letova tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva...

Kako je navela Američka agencija za zaštitu životne sredine tijekom World Cupa u zrak će biti ispušteno dva milijuna tona ugljičnog dioksida što je jednako količini koju godišnje proizvede 560.000 automobila. FIFA će pomoći Brazilu i financirajući projekte sađenja drveća.

"Brazilu smo ponudili novčanu kompenzaciju. Moramo brinuti o našem okolišu," kazao je predsjednik Fifina sektora za društvenu odgovornost Federico Addiechi.

Zanimljivo, Sjedinjene Američke Države i još 15 zemalja nedavno su se oglasili protiv europskog poreza na CO2 koji ispuštaju aviokompanije, plašeći se da taj novac neće ići u fond za zaštitu okoliša već će se trošiti za rješavanje europske dužničke krize. Pravni postupak protiv uvođenja poreza na emisije CO2 najavile su i vodeće kineske aviokompanije. Porez na CO2 uveden je u EU i stupio je na snagu 1. siječnja 2012. godine, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram