Zatvori
PoslovniPuls
03/10/2023

EA Sports FC: Mlako lansiranje dobro proznatog nogometnog serijala pod novim imenom

Novi EA-ov serijal (nakon raskida s FIFA-om) EA Sports FC čini se da je imao mlaki start u prodaji, barem kada je u pitaju tržište Velike Britanije. Prema najnovijim brojkama, EA FC u prvom je tjednu tako prodan u 30 posto manje primjeraka nego njegov prethodnik FIFA 23.

Ipak - i to je bilo dovoljno da igra dostigne status najprodavanije na britanskom tržištu video igara, objavili su iz istraživačke kuće GfK.

Podsjetimo, američki Electronic Arts i svjetska krovna nogometna organizacija FIFA prošle su godine raskinuli 30 godišnju suradnju i to nakon što je neslužbeno iscurilo kako je FIFA od EA tražila dvostruko više novca za godišnju licencu na FIFA brend. New York Times tada je objavio kako EA FIFA-i godišnje plaća 150 milijuna dolara.

Analitičari kažu kako je rebranding popularnog nogometnog serijala donio očekivani pad u prihodima za EA, ali vodstvo američkog izdavača se nada kako je riječ o tek privremenom poremećaju, te da će igrači u budućnosti u EA Sports FC-u uživati jednako kao i u FIFA-i budući je riječ o identičnom proizvodu koji je samo "promijenio dres".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram