Zatvori
Poslovni Puls
09/12/2013

Proizvođač Airbusa ukida do 6.000 radnih mjesta?

Europski zrakoplovni koncern EADS planira ukinuti između 5.000 i 6.000 radnih mjesta i prodati pariško sjedište u sklopu programa restrukturiranja koji će predstaviti tokom dana, objavile su novine Le Figaro...

Dva izvora iz industrije kazala su prošlog mjeseca za Reuters da će restrukturiranje uključivati ukidanje tisuća radnih mjesta, ali manje od 8.000 koliko je izvijestila njemačka novinska agencija DPA.

Potencijalno ukidanje 6.000 radnih mjesta predstavlja oko pet posto ukupnog broja zaposlenika te grupe.

Le Figaro piše da EADS ne planira nikakve otkaze, već da će ukidanje radnih mjesta biti provedeno kroz dobrovoljne odlaske i transfere, umirovljenja i neobnavljanje ugovora na određeno vrijeme.

Uredi kompanije u pariškoj regiji bit će reorganizirani, a sjedište odjela za vojnu opremu Cassidian u njemačkom gradu Unterschleißheimu sjeverno od Münchena biti će zatvoreno i prebačeno u Ottobrunn, pišu novine. Vrijednost je pariškog sjedišta oko 100 milijuna eura, navodi Le Figaro.

Analitičari ističu da će reorganizacijom EADS uštedjeti od 300 do 500 milijuna eura između 2014. i 2016. Njemački dnevni list Handelsblatt izvijestio je pak kako EADS očekuje uštedu od 690 milijuna eura. EADS nije bio dostupan za komentar.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram